Buikspek en haas van Iberico varken

[box]

HOOFDGERECHT / VLEES / 8 PERSONEN

Buikspek en haas van Iberico varken – kastanjechampignons – tomaat
– groene asperge



23 juni 2011

[/box]


[box]Buikspek en haas van Iberico varken


Ingredienten:

750 buikspek Iberico

750 gram Iberico haas

Olijfolie

Zout en peper

Bereiding:

Breng een laag water aan de kook in een platte pan en leg de buikspek met de velkant hier 5 minuten in.
Haal de buikspek uit de pan en droog deze goed.
Wijf in met olijfolie en kruid met zout en peper.
Verwarm de oven op 190 graden.
Leg in een braadslee met de velkant naar boven ( vet) raad 3o minuten in de oven op 190 graden.
Verlaag de temperstuur naar 160 graden en braad nogmaals 1 uur.



Haasjes kruiden met zout en peper en voor het serveren rosé bakken.

[/box]

[box]Kastanjechampignons – tomaat – groene asperge


Ingredienten:

175 gram kastanjechampignons

16 groen asperges

75 gram sud en sol tomaat

Olijfolie

Zout en peper

Bereiding:

Asperges schillen en in schuine stukken van 2 cm snijden dan 90 seconden blancheren.
Terugkoelen in ijswater en daarna op een zeef uitlekken.
Champignons halveren en in olijfolie aanbakken tot ze beginne te kleuren dan de asperges en tomaat toevoegen en even meebakken tenslotte op smaak brengen met zout en peper.

[/box]

[box]Serveren


De champignons, tomaat en groene asperge, dan twee plakjes haas en een groot dobbelsteen spek.
Serveren met zware rode wijn voor de tannine.

(Proeftip: neem eerst een slokje wijn. Laat de wijn ruim door je mond gaan en proef de tannine. Pak dan een stukje spek en meteen weer een slok wijn. Proef het verschil in de tannine van de wijn!)

[/box]