[box]
NAGERECHT / 4 PERSONEN
Bombolini met bosbessencompote en Arancello27 September 2012 |
[/box]
[box]Bombolini
Ingredienten:
500 gram bloem
1 zakje droge gist ( 7 Gram)
1 eidooier
30 gram kristalsuiker
1 afgestreken theelepel zout
3 dl lauwwarm water
Bereiding:
Meng de bloem, gist en suiker, zout en het water en kneed hiervan een soepel deeg.
Het is niet erg als het licht plakt.
Laat 45 minuten rijzen op een lauwwarme plek.
Kneed het de nogmaals 5 minuten goed en laat weer 45 minuten rijzen.
Frituur kleine bolletjes met een ijstang als volgt:
Doop de ijstang in de olie vul met het deeg en laat het voorzichtig in de olie glijden.
2 a 3 minuten goudbruin bakken. en laten uitlekken op keukenpapier.
Haal ze door het suiker kaneel mengsel snijd ze iets open en vul ze met de bosbessencompote.
[/box]
[box]Bosbessencompote
Ingredienten:
125 bosbessen
1 volle eetlepel suiker
2 eetlepels water
Enkele druppels limoensap
Bereiding:
Alle ingrediënten samen 10 minuten zachtjes laten koken.
[/box]
[box]Arancello mascarpone
Ingredienten:
500 gram mascarpone
4 eetlepels suiker
Arancello (Italiaanse sinaasappellikeur)
Rasp van hand sinaasappel
Bereiding:
Meng de mascarpone met de Arancello.
Op het bord nog wat sinaasappel rasp erover raspen.
[/box]
[box]Sinaasappelsorbet
Ingredienten:
8 sinaasappel ( 6 ½ dl )
300 gram suiker
1 dl mineraalwater
Bereiding:
Kook van het water en de suiker een siroop.
Mengen met de jus d‘orange en daar ijs van draaien.
[/box]