Bloemkool “couscous” met mediterrane groeten en tijgergarnaal

[box]

VOORGERECHT / 4 PERSONEN

Bloemkool “couscous” met mediterrane groeten en tijgergarnaal


22 maart 2012

[/box]


[box]Bloemkool Couscous


Ingredienten:

1 bloemkool

1 eetlepel gehakte koriander

1 eetlepel gehakte munt

halve citroen

3 eetlepels olijfolie extra vergine

Zout en Peper

Enkele takjes rucola, om te garneren



Bereiding:

Haal de roosjes van de bloemkool en “pulse” ze in de keukenmachine tot couscous. Doe de “couscous” in een lage pan met een bodempje water en wat zout. Kookd de bloemkool nu in ongeveer 3 minuten gaar op een zacht vuur, wel af en toe roeren.
Nu zeven en op een plat bord afkoelen. Dan in een kom doen en de rest van de ingredienten erdoor mengen en op smaak brengen met citroensap en zout en peper.

[/box]

[box] Dressing voor de groeten


Ingredienten:

Halve eetlepel Dijon mosterd

2 Eetlepels witte wijn azijn

3 Eetlepels noten olie

3 Eetlepels koolzaadolie

1 Eetlepel honing



Bereiding:

Alle ingredienten mengen en op smaak brengen met zout en peper. Haal alle geblancheerde groenten door de dressing.
[/box]
[box]Groenten (blanceren)


Ingredienten:

4 Bospeentjes

4 Groene asperges toppen




Bereiding:

De groenten ieder voor zich blancheren en terug koelen in ijswater. Wel direct ui het water halen als de groenten koud zijn.
[/box]

[box]Groenten (gegrild)


Ingredienten:

Halve punt paprika

8 plakjes courgette

Halve aubergine




Bereiding:

Paprika doormidden snijden en samen op een bakplaatje leggen. Besprenkelen met olijfolie en kruiden met zout en peper.
Dan ongeveer 10 minuten roosteren in een oven van 200 graden.
Courgette plakjes kruiden met olie bestrijken en grillen.


Snijd de aubergine in 4 repen en bestrooi met zout laat 30 minuten staan en dep droog met keukenpapier. Dan in olijfolie goudbruin bakken en kruiden met zout en peper.
[/box]
[box]Groenten


Ingredienten:

8 sud en sol tomaatjes

8 zwarte olijfjes



Bereiding:

Tomaatjes doormidden snijden.
[/box]
[box]Tijgergarnaal


Ingredienten:

12 tijgergarnalen (16/20)

Olijfolie

Zout en peper

Ras el hanout




Bereiding:
]
Garnalen krijden met zout, peper en ras el hanout dan voor het serveren kort aanbakken.
[/box]

[box]Serveren


Pak een kommetje om de cous cous in de te doen. Verdeel een stukje paprika punt, courgette, asperge, wortel, tomaatjes en als laatste de tijgergarnalen. Als laatste een takje rucola om te garneren.
[/box]


[box] Wijnsuggestie




[/box]