[box]
VOORGERECHT / 4 PERSONEN
Bloemkool “couscous” met mediterrane groeten en tijgergarnaal
22 maart 2012 |
[/box]
[box]Bloemkool Couscous
Ingredienten:
1 bloemkool
1 eetlepel gehakte koriander
1 eetlepel gehakte munt
halve citroen
3 eetlepels olijfolie extra vergine
Zout en Peper
Enkele takjes rucola, om te garneren
Bereiding:
Haal de roosjes van de bloemkool en “pulse” ze in de keukenmachine tot couscous. Doe de “couscous” in een lage pan met een bodempje water en wat zout. Kookd de bloemkool nu in ongeveer 3 minuten gaar op een zacht vuur, wel af en toe roeren.
Nu zeven en op een plat bord afkoelen. Dan in een kom doen en de rest van de ingredienten erdoor mengen en op smaak brengen met citroensap en zout en peper.
[/box]
[box] Dressing voor de groeten
Ingredienten:
Halve eetlepel Dijon mosterd
2 Eetlepels witte wijn azijn
3 Eetlepels noten olie
3 Eetlepels koolzaadolie
1 Eetlepel honing
Bereiding:
Alle ingredienten mengen en op smaak brengen met zout en peper. Haal alle geblancheerde groenten door de dressing.
[/box]
[box]Groenten (blanceren)
Ingredienten:
4 Bospeentjes
4 Groene asperges toppen
Bereiding:
De groenten ieder voor zich blancheren en terug koelen in ijswater. Wel direct ui het water halen als de groenten koud zijn.
[/box]
[box]Groenten (gegrild)
Ingredienten:
Halve punt paprika
8 plakjes courgette
Halve aubergine
Bereiding:
Paprika doormidden snijden en samen op een bakplaatje leggen. Besprenkelen met olijfolie en kruiden met zout en peper.
Dan ongeveer 10 minuten roosteren in een oven van 200 graden.
Courgette plakjes kruiden met olie bestrijken en grillen.
Snijd de aubergine in 4 repen en bestrooi met zout laat 30 minuten staan en dep droog met keukenpapier. Dan in olijfolie goudbruin bakken en kruiden met zout en peper.
[/box]
[box]Groenten
Ingredienten:
8 sud en sol tomaatjes
8 zwarte olijfjes
Bereiding:
Tomaatjes doormidden snijden.
[/box]
[box]Tijgergarnaal
Ingredienten:
12 tijgergarnalen (16/20)
Olijfolie
Zout en peper
Ras el hanout
Bereiding:]
Garnalen krijden met zout, peper en ras el hanout dan voor het serveren kort aanbakken.
[/box]
[box]Serveren
Pak een kommetje om de cous cous in de te doen. Verdeel een stukje paprika punt, courgette, asperge, wortel, tomaatjes en als laatste de tijgergarnalen. Als laatste een takje rucola om te garneren.
[/box]
[box] Wijnsuggestie
[/box]