HOOFDGERECHT 6 PERSONEN 22 september 2022 |
Rode koolsalade
Ingrediënten:
200 gram rode kool grof gesneden
100 gram sushi-azijn
Scheut olijf olie
Bereiding:
Breng de rode kool op smaak met de sushi azijn. Begin met hier mee zodat dit even lekker in kan trekken.
Puree van zoete aardappel
Ingrediënten:
2 grote bataat aardappels
Melk
En boter
Bereiding:
Pof/ karamelliseer de aardappels in de oven. Op 180 graden als de aardappels gaar zijn
Haal je de schil er af. En pureer je ze in de blender met een beetje melk en boter. Vergeet de puree niet op smaak te maken met peper en zout.
Bavette
Ingrediënten:
bavette ongeveer 150/175 gram p.p.
4 takjes tijm
1 takje rozemarijn
2 tenen knoflook
Bereiding:
Haal de stelen van de kruiden en hak deze fijn samen met de knoflook. Smeer daar de bavette mee in. Deel de bavette op in stukken die later makkelijk de trancheren zijn.
En bak de bavette aan in de roomboter.
Witlof
Ingrediënten:
6 stronken chicconnettes (1 per persoon, vandaag 6 Goestingleden)
Klont roomboter
Peper en zout
Klein beetje citroensap
Bereiding
Maak de witlofstronkjes schoon en doe ze in een vacuümzak
Voeg hier zout, peper, boter en het citroensap. Trek het geheel vacuüm.
En kook gaar in een pan water. (Voor thuis kan dit ook met prima met de stoomoven)
Of sousvide.
Beukenzwammetjes
Ingrediënten:
2 pakjes beukenzwammetjes
1 gesnipperde sjalot
2 eetlepels gesnipperde bieslook
Jus van gefermenteerde knoflook
Ingrediënten:
3 dl jus de veau
1 bol gefermenteerde knoflook
Bereiding:
schraap de teentjes knoflook een voor een leeg
Vermeng de ingrediënten met elkaar.
Verwarm dit even met elkaar zodat de smaken goed met elkaar kunnen vermengen.