[box]
NAGERECHT / 4 PERSONEN
Appelbeignets met amandelkrokant en rum-rozijnenijs16 Februari 2012 |
[/box]
[box]Appels
Ingredienten:
2 Appels
100 gram rietsuiker
1 theelepel gemalen kaneel
Bereiding:
Schil de appel en verwijder het klokhuis, snijd iedere helft in vier partjes .
Haal de partjes met een vork door het beslag en laat ze langzaam in de hete olie glijden.
Frituur 4 tot 5 minuten en laat ze uitlekken op keukenpapier, haal ze meteen door de kaneelsuiker (de rietsuiker + kaneel mengen).
[/box]
[box]Beslag
Ingredienten:
200 gram zelfrijzend bakmeel
½ eetlepel vanille suiker
3 dl melk
Bereiding:
Meng de ingredienten tot een glad beslag.
[/box]
[box]Rum-rozijnenijs (malaga)
Ingredienten:
5 dl melk
100 gram suiker
½ vanillestokje
6 dooiers
½ dl rum
75 gram rozijnen
Bereiding:
Laat de rozijnen met de rum samen 20 minuten weken.
De melk, het vanillestokje en de suiker langzaam aan de kook brengen en een 20 minuten laten trekken op een zacht vuurtje.
Van het vuur nemen en het vanille stokje eruit nemen, het merg eruit schrapen en bij de melk doen.
De eidooiers er doorheen kloppen tot dat de massa is afgekoeld, dan de rozijnen toevoegen.
In de koelkast verder terugkoelen tot ongeveer 10 graden en in de ijsmachine tot ijs draaien.
[/box]
[box]Amandelkrokant
Ingredienten:
1 eetlepel boter
50 gram suiker
75 gram gepelde amandelen
Bereiding:
De boter in een pan met dikke bodem op een matig vuur laten smelten met de suiker.
Dit verhitten tot de karamel mooi goudbruin is dan voeg je de amandelen toe, alles blijven roeren tot je een geheel krijgt.
Dit uitstrijken op een bakpapier en af laten koelen.
Daarna kun je het grof hakken. ( of in de foodprocessor)
[/box]
[box]Serveren
Leg een bolletje malagaijs op het midden van het bord. Leg 3 beignets verdeeld over het bord.
Verstrooi het amandelkrokant over het midden en rand van het bord. Strooi als laatste wat poedersuiker op de beignets.
[/box]
[box] Wijnsuggestie
Geen
[/box]