[box]
VOORGERECHT / ANTIPASTA / 4 PERSONEN
Antipasta
|
[/box]
[box]Melanzane
Ingredienten:
1 Aubergine
1 Buffelmozzerella
1 Rijpe tomaat
Basilicum blaadjes
Bereiding:
Snijd 4 ronde plakken aubergine ( even groot ) van 1 ½ cm dik en bestrooi met zout, laat 20 minuten staan.
Dan droog deppen en in ruim olijfolie op een matig vuur aan beide zijden goudbruin bakken.
Laat afkoelen en leg op ieder plak aubergine een plak rijpe tomaat, buffelmozzarella en een blaadje basilicum en druppel wat olijfolie erover…..
[/box]
[box]Frittata di carciofi
Ingredienten:
4 artisjokken
2 eetlepels olijfolie
3 eieren
½ eetlepel gehakte peterselie
25 gram geraspte parmezaan
Zout en peper
Bereiding:
Klop de eieren met de peterselie, parmezaan en wat zout en peper los.
Snijd de artisjokken in stukken.
Bak nu kleine dunne omeletjes van de artisjok en het beslag
[/box]
[box]Scampi
Ingredienten:
500 gram zoutwater garnalen
½ dl olijfolie
Citroen
2 eetlepels gehakte peterselie
1 teentje knoflook
Zout en peper
Bereiding:
Breng water met zout en een scheut witte wijn aan de kook voeg de garnalen toe en zet het vuur uit.
Na drie minuten de garnalen eruit scheppen, koud spoelen en uit laten lekken.
De olie, peterselie en geperste knoflook door de garnalen mengen.
Dan op smaak brengen met enkele druppel citroensap, zout en peper.
[/box]
[box]Zucchini
Ingredienten:
1 courgette
4 stukjes geroosterde paprika
Olijfolie
Zout en peper
4 stukjes Taleggio kaas
Bereiding:
Snijd van de courgette 4 lange repen op de snijmachine.
Bestrijk ze met olijfolie en kruid met zout en peper, grill ze aan beide kanten .
Laat de repen afkoelen en rol ze tenslotte op met geroosterde paprika en de kaas.
[/box]
[box]Prociutto
Ingredienten:
8 plakken Italiaanse ham
4 stukken rijpe meloen
Bereiding:
Snij de meloen in mooie stukken en leg de Italiaanse ham er overheen
[/box]
[box]Serveren
Verdeel de gerechten over verschillende grote serveerborden bij elkaar en laat de gasten zelf pakken.
[/box]