[box]
NAGERECHT / 8 PERSONEN
Aardbeien – mascarpone – vanille – aardbeienspekjes
|
[/box]
[box]Aardbeien
Ingredienten:
1 kg aardbeien
Grand Marnier
Citroensap
Bereiding:
De aardbeien met steeltje wassen en daarna het steeltje verwijderen tenslotte halveren.
Marineer de aardbien met een paar druppels citroensap en een scheut Grand Marnier.
[/box]
[box]Bladerdeegkoekjes
Ingredienten:
16 plakjes bladerdeeg Koopmans roomboter
Bereiding:
Leg telkens 2 plakjes op elkaar en rol ze uit tot de dikte van 1 plakje, steek hieruit 3 ronde plakken en bak deze af tussen 2 bakmatjes in een voorverwarmde oven van 190 graden in ongeveer 12 minuten.
Op de helft van de baktijd de plakjes omdraaien.
[/box]
[box]Mascarpone
Ingredienten:
800 gram mascarpone
1 dl room
Merg van 1 vanillestokje
2 volle eetlepels poedersuiker
1 eetlepel vanillesuiker
Enkele druppels citroensap
Bereiding:
Men mascarpone, suikers en vanillemerg door elkaar en breng op smaak met enkele druppels citroensap.
[/box]
[box]Serveren
In drie lagen opbouwen. Koekje, mascarpone en aardbeien rondom, volgende laag koekje, mascarpone en aarbeien, afdekken met koekje.
Bestrooi het bovenste koekje en een beetje het bord met poedersuiker. 3 spekjes en 3 halve aardbeien rondom.
[/box]