Aardappel blini met asperges, crème van eidooier en krokante Pasham

[box]

VOORGERECHT / 4 PERSONEN

Aardappel blini met asperges, crème van eidooier en krokante Pasham


26 april 2012

[/box]


[box]Aardappel beslag (25/30 pannenkoekjes)



Ingredienten:

500 gram bloemige aardappels

3 eetlepels bloem

3 eieren

4 eiwitten

2 eetlepels. crème fraîche

Geclarifeerde boter

10 gram zout

½ dl melk



Bereiding:

De aardappels schillen en in water met zout gaar koken.
Afgieten en met de passe-vite tot puree zeven.
De melk erdoor roeren, en af laten koelen.
De bloem zeven en door de afgekoelde aardappels roeren, de eieren 1 voor 1 toevoegen en na ieder ei alles goed doorroeren.
Dan de ongeslagen eiwitten toevoegen en weer goed doorroeren.
De crème fraîche voorzichtig erdoor spatelen zonder het mengsel te veel te roeren.


In een pan met antiaanbaklaag 2 eetlepels geklaarde boter heet laten worden en pannenkoekjes bakken van 1 volle eetlepel beslag. ( doseren met plastic spuitfles)

[/box]
[box]Asperges



Ingredienten:

4 AA asperges



Bereiding:

Asperges schillen en in koud water met zout en suiker op het vuur zetten.
Kook de asperges 4 minuten, laat van het vuur af 4 minuten nagaren dan uit de pan halen en afkoelen.
[/box]
[box]Crème van eidooier



Ingredienten:

4 eieren

2 eetlepels mayonaise

4 eetlepels room



Bereiding:

Gaar de eieren 45 minuten in een heet waterbad van 68 graden.
Koel direct in ijswater, pelde eieren en haal de dooiers eruit.
Draai de dooiers samen met de mayonaise en room glad en breng stevig op smaak.
[/box]

[box]Pasham



Ingredienten:

4 plakken pasham



Bereiding:

In blokjes snijden en in een pan met een laagje zonnebloemolie voorzichtig knapperig bakken, direct als ze klaar zijn op een zeef de olie eraf gieten op keuken papier drogen.
[/box]

[box]Serveren


Leg de blini op een bord.
Snij de asperge eerst door de midden, vervolgens de twee helfte door de lengte. Maak van de asperge delen een vierkant torentje door 4 delen als rechthoek en vervolgens er weer 4 delen in een rechthoek erop.
Leg een eetlepel eiercreme op de asperges en strooi de kruimels pasham over de creme.
[/box]


[box] Wijnsuggestie




[/box]