[box]
NAGERECHT / 4 PERSONEN
Makarons met amandelcreme en gemarineerde frambozen25 Oktober 2012 |
[/box]
[box]Makarons (ongeveer 25 stuks)
Ingredienten:
125 gram amandelpoeder
210 gram poedersuiker
3 eiwitten
30 gram kristalsuiker
Enkele druppels rode kleur stof
Bereiding:
Meng het amandelpoeder en de poedersuiker in de keukenmachine en zeef het mengsel door een fijne zeef.
Giet het eiwit in een kom en klop het op tot een schuimige massa.
Voeg lepel voor lepel de kristalsuiker toe en klop verder tot het eiwit glanst.(3 a 4 minuten)
Voeg tijdens het kloppen enkele druppels kleurstof toe.
Meng dit eiwitmengsel voorzichtig onder de pasta en spatel ( nooit kloppen ) tot er een zachte en toch stevige glanzende massa is ontstaan.
Je kunt het mengsel ook te ver mengen dus pas op.
Vul een spuitzak met een spuitmondje van maximum 1/2 cm met beslag.
Spuit het beslag van de makarons op een bakmatje n cirkels en schuif op een bakplaat.
Laat de makarons 1 uur drogen.
Er moet een droog vliesje op de makarons ontstaan.
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Bak de makarons 14 minuten in de warme oven.
Haal het matje na het bakken van de plaat en laat afkoelen.
[/box]
[box]Amandelcrème
Ingredienten:
50 gram amandelmelk
25 gram limoensap
50 gram melk
10 gram roompoeder
25 gram suiker
2 eidooiers
1 ½ gram gelatine
235 gram slagroom lobbig geklopt
Bereiding:
Meng de amandelmelk met het limoensap, de melk en het crèmepoeder.
Klop de suiker en eidooiers los en voeg ze toe.
Klop op het vuur op tot een gladde crème.
Voeg de uitgeknepen gelatine toe, dek het mengsel af met plasticfolie en laat in de koelkast afkoelen tot 25°C.
Klop de room lobbig op.
Haal het afgekoelde amandelmengsel uit de koelkast, klop het glad en meng ( spatel ) de slagroom eronder.
Doe de amandelcrème in een spuitzak.
[/box]
[box]Limoenbouillon
Ingredienten:
100 gram limoensap
Sap van 1 sinaasappel
½ vanille stokje
Munt en citroen melisse
250 gram frambozen
2 eetlepels suiker
Bereiding:
Kook het limoen en sinaasappelsap samen met de suiker
Haal de pan van het vuur en voeg vanille en kruiden toe.
Trek plasticfolie over de pan en laat zo 20 minuten trekken.
Zeef de bouillon en drenk de verse frambozen in de bouillon.
[/box]
[box]Serveren
Spuit de amandelcrème op de makarons.
Leg er wat gemarineerde frambozen bovenop.
Leg de makarons op een bord en werk af met enkele verse stukjes frambozen.
Eet smakelijk!!
[/box]