[box]
TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN
Truffelrisoto met griet en tuinerwten27 September 2012 |
[/box]
[box]Griet
Ingredienten:
4 personen
4 grietfilet 80 gram
Zout en peper
Geklaarde boter
Bereiding:
Filets kruiden met zout en peper en aan beide zijden ongeveer 2 minuten bakken.
[/box]
[box]Truffelrisotto
Ingredienten:
150 gram risottorijst carnaroli
Olijfolie
½ liter kippenbouillon
Puree van wintertruffel
Schijfjes zomertruffel (carpaccio)
Glas droge witte wijn
½ ui
½ teentje knoflook
Pan met dikke bodem.
Zout en peper
Klont boter
Snufje kippenbouillonpoeder
Bereiding:
Ui aanfruiten in olijfolie, als de ui zacht is de knoflook toevoegen en mee fruiten.
Rijst toevoegen en enkele minuten meebakken.
Dan afblussen met de droge witte wijn en de helft van de bouillon.
Bouillon op een laag vuur weg laten koken, wel af en toe roeren.
Dan de rest van de bouillon toevoegen en weer laten weg koken.
Als de rijst goed is, beetgaar en lopend, de boter toevoegen en op smaak brengen met zout, peper, kippenbouillonpoeder en de truffel.
Totale kooktijd rijst ongeveer 15 minuten.
[/box]
[box]Tuinerwtjes
Ingredienten:
200 gram verse tuin erwten in dop
Affila cress ( erwtencress)
Bereiding:
Pellen, 2 minuten blancheren en terugkoelen.
Voor het serveren aan de risotto toevoegen.
Garneren met de afillacress.
[/box]