[box]
VOORGERECHT / 4 PERSONEN
Baby octopus, coquile en garnaal, mayonaise van inktvisinkt en geroosterde paprika27 September 2012 |
[/box]
[box]Coquille
Ingredienten:
8 coquille klein
Bereiding:
Vlak voor het serveren kruiden met wat peper en aan beide zijden 1 minuut bakken.
[/box]
[box]Garnaal
Ingredienten:
8 grote garnalen
Bereiding:
Garnalen in snijden, kruiden met zout en peper.
Door de losgeslagen eiwit halen en paneren met panko.
Dan goudbruin frituren
[/box]
[box]Baby octopus
Ingredienten:
8 baby octopus
Bereiding:
Eerst 30/40 minuten koken in water, zout en een blaadje laurier.
Dan de kop eraf snijden en droog deppen.
De inktvisjes kort bakken in goed hete olijfolie.
Pan van het vuur dan de knoflook erdoor mengen en kruiden met zwarte peper.
[/box]
[box]Mayonaise van inktvisinkt
Ingredienten:
4 eetlepels Japanse mayonaise
2 a 3 zakjes inktvisinkt
Zwarte peper
Bereiding:
Meng mayonaise en inkt en breng op smaak met peper.
[/box]
[box]Geroosterde paprika
Ingredienten:
1 paprika rood
Olijfolie
Zeezout en peper
Scheutje sherry
Kippenbouillon
Bereiding:
Snijd doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten, haal door de olijfolie en kruid met zout en peper.
Rooster in de oven ongeveer 10 minuten op 200 graden.
Dan met de sherry en kippenbouillon gaar koken tot het vocht bijna verdampt is, pureren en op smaak brengen.
Garneren met landcress die je even door de olijfolie haalt.
[/box]