[box]
TUSSENGERECHT / 10 – 12 !! PERSONEN
Gamba dumplings met eigen jus en bosuitjes20 oktober 2011 |
[/box]
[box]Dumplingdeeg
Ingredienten:
500 gram bloek T55
1 dl water
14 dooiers
9 gram zout
Bereiding:
Meng alle ingredienten en kneed tot een glad deeg, laat zo lang mogelijk rusten. Rol vervolgens dun uit met de pasta machine.
[/box]
[box]Garnalen farce
Ingredienten:
250 gram rauwe garnalen
250 gram witvisfilet
60 gram eiwit
50 gram room
8 gram zout
scheutje kreeftenolie
Bereiding:
Meng alles glad in de keukenmachine en breng op smaak met peper.
[/box]
[box]Dumplingfarce farce
Ingredienten:
260 gram gekookte gamba’s fijngehakt
10 gekookte gamba’s voor garnering
17 gram gehakte bieslook
400 gram garnalen farce
Rasp van een kwart citroen
Bereiding:
Alles goed mengen en proeven of het genoeg op smaak is.
[/box]
[box]Gamba jus
Ingredienten:
Koppen en schalen van de garnalen
Bouquet garni
2 dl witte wijn
Water
Klontje boter
Zout en peper
Bereiding:
De koppen en schalen in olijfolie goed aanbakken en gesneden bouguet garni toevoegen en even mee laten bakken.
Aflblussen met de witte wijn en de koppen onder water zetten en aan de kook brengen.
Dan op een zacht vuur 45 minuten laten trekken en zeven door een fijne zeef.Dan in koken tot de gewenste dikte of concentratie.
Voor hte serveren op smaak brengen en afmonteren met een klontje boter.
[/box]
[box]Bosuitjes
Ingredienten:
20 bosuitjes
klontje boter
Zout en peper
Bereiding:
Bosuitjes wassen en nakijken op slechte blaadjes.
Dan 1 minuut blancheren terugkoelen in ijswataer.
Voor het serveren warm stoven met een klontje boter en kruiden met zout en peper
[/box]
[box]Serveren
Dumpling, saus, gamba, bosuitje
[/box]