[box]
VOORGERECHT / 4 PERSONEN
Quenelles van snoek, mosselen, spinazie en fleuron16 Februari 2012 |
[/box]
[box]Quenelles
Ingredienten:
2 dl melk
40 gram roomboter
140 gram boter zacht
240 gram patentbloem
400 gram snoekbaarsfilet zonder gaat of vel
1 eiwit
5 eieren
1 dl visbouillon koud
Peper
10 gram zout
Nootmuskaat
Bereiding:
Breng de melk aan de kook en voeg de boter toe en als deze gesmolten is onder voortdurend roeren de gezeefde boem.
Draai als het mengsel is gebonden het vuur laag en laat het mengsel onder voortdurend roeren
15 /20minuten “drogen” en laat afkoelen.
Pureer de snoekbaars in de foodprocessor fijn met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Voeg nu de eiwit en het afgekoelde deeg toe en voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Doe als laatste het de visbouillon erbij en de 140 gram zachte boter.
Laat nu in de koeling 1 uur opstijven.
Pocheer de quenelles nu in 15 minuten gaar in gezouten water.
[/box]
[box]Mosselen
Ingredienten:
1 kg mosselen
Ui-prei 150 gram
1 glas wtte wijn
1 eetlepel boter
Bereiding:
Fruit de ui en prei aan in de boter zonder te kleuren voeg de gewassen mosselen en wijn toe en stoom de mosselen open.
Als ze klaar zijn de mosselen op een zeef gieten en het vocht opvangen.
[/box]
[box]Saus
Ingredienten:
Mosselvocht
1 dl witte wijn
1 ½ dl room
½ eetlepel boter
Bereiding:
Alle ingrediënten samen inkoken tot een cremige saus de boter erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
[/box]
[box]Fleurons
Ingredienten:
2 velletjes roomboterbladerdeeg
Eigeel/water losgeklopt
Bereiding:
Steek met een gekartelde steker van 5 cm. doorsnede, rondjes waar we door nogmaals te steken halve maantjes van maken.
Leg deze op een bakplaat met bakpapier.
Bestrijk ze zorgvuldig met eistrijksel en bak ze in een oven van 200 graden in ongeveer 10 minuten bruin en gaar.
[/box]
[box]Spinazie
Ingredienten:
600 gram gewassen spinazie
1 eetlepel boter
Zout en peper
Bereiding:
Kook spinazie gaar en laat goed uitlekken.
Verwarm met de boter en breng op smaak met zout en peper.
[/box]
[box]Serveren
Leg in het midden van het bord een bolletje spinazie. Leg er drie quenelles omheen. Giet de saus over de quenelles.
Serveer af met wat mosselen.
[/box]
[box] Wijnsuggestie
Domaine Félines – Picpoul de pinet
[/box]