Sukade van Angusbeef met mierikswortel puree, pastinaak en bimi

[box]

HOOFDGERECHT / 4 PERSONEN

Sukade van Angusbeef met mierikswortel puree, pastinaak en bimi


27 Januari 2011

[/box]


[box]Sukade


Ingredienten:

4 plakken sukade van Angusbeef a 175 gr

boter, olijfolie

4 blaadjes laurier

2 kruidnagels

2 1/2 dl rode wijn

1 ui grof gesneden

zout en peper


Bereiding:

Kruid de sukade met zout en peper en bak aan beide kanten goed bruin aan,

voeg de uien toe en laat deze enkele minuten meebakken.

Blus af met de wijn en voeg de laurier en kruidnagel toe.

Voeg water toe zodat de sukade bijna onderstaat en breng het geheel aan de kook.

Draai dan het vuur zacht en laat de sukade gaar stoeven in ongeveer 2 1/2 uur.

Haal het vles dan uit de saus en zeef de saus.

Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
[/box]

[box]Pastinaak en bimi


Ingredienten:

8 stronkes bimi

2 pastinaak wortels

Bereiding:

De bimi beetgaar koken terugkoelen in ijswater. 2 minuten.

Pastinaak wortels met dunschiller schillen dan over de lengte in vieren snijden
en ook
beetgaar koken 6-8 minuten.
Dan terugkoelen in ijswater.

Pastinaak verwarmen in wat kookvocht met een klontje boter.
[/box]

[box]Mierikswortelpuree (8p)


Ingredienten:

1 kg kruimige aardappels

1 theelepel olie

100 gram boter

1 dl melk

1 dl slagroom

5 gram zout, peper uit de molen

snuf nootmuskaat

verse mierikswortel

Bereiding:

Aardappels schillen en in gelijke stukken snijden,

dan in een pan half onder water zetten.
olie toevoegen en met deksel gaarkoken.

Verhit ondertussen de melk, room en boter.
Als de aardappels gaar zijn afgieten en droogstomen.
Door de passe-vite draaien, het gloeiende hete melkmengsel erdoor roeren
en op smaak brengen.

Rasp de mierikswortel naar smaak door de puree.

[/box]

[box]Serveren


Mierikswortel eerst, daarnaast 2 delen pastinaak wortel.
Erboven de Angusbeef
Dan de bimi en giet de jus om het vlees.

[/box]