Soft Shell Crab met spinazie, aubergine en misosaus

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Soft Shell Crab met spinazie, aubergine en misosaus


27 Januari 2011

[/box]


[box]Crab


Ingredienten:

4 soft shell crab

Panko

2 eiwitten losgeslagen


Bereiding:

De krab goed droog deppen dan kruiden met zout en peper en door de bloem halen.

Dan door het eiwit en paneren met panko.

Frituur voor het serveren op 180 graden goudbruin.
[/box]

[box]Misosaus


Ingredienten:

1 dl sake

1/2 dl mirin

100 gram lichte miso

40 gram suiker


Bereiding:

Verwarm de sake en de mirin en laat 20 seconden koken.

Draai het vuur laag en roer met een houten lepel de miso erdoor
totdat deze volledig is opgelost.

Dan de suiker erdoor roeren weer tot deze volledig is opgelost
[/box]

[box]Spinazie en aubergine


Ingredienten:

300 gram grove spinazie

1 aubergine

Sesamolie, -zaadjes

Bosuitje

Bereiding:

Spinazie blancheren in gezouten water en direct koelen in ijswater.

Laat dan goed uitleggen op een zeef.

Opwarmen met een klontje boter, een paar druppels sesamolie en sesamzaadjes.

Aubergine in 4 ronde plakken van 2 cm snijden en het sponzige gedeelte
met een ring eruit snijden.

Dan de aubergine kruiden met zout en peper en gaar stomen in een stoompan.
[/box]

[box]Serveren


1 bosje ringuitjes gesneden voor garnering.

[/box]