[box]
TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN
Soft Shell Crab met spinazie, aubergine en misosaus
|
[/box]
[box]Crab
Ingredienten:
4 soft shell crab
Panko
2 eiwitten losgeslagen
Bereiding:
De krab goed droog deppen dan kruiden met zout en peper en door de bloem halen.
Dan door het eiwit en paneren met panko.
Frituur voor het serveren op 180 graden goudbruin.
[/box]
[box]Misosaus
Ingredienten:
1 dl sake
1/2 dl mirin
100 gram lichte miso
40 gram suiker
Bereiding:
Verwarm de sake en de mirin en laat 20 seconden koken.
Draai het vuur laag en roer met een houten lepel de miso erdoor
totdat deze volledig is opgelost.
Dan de suiker erdoor roeren weer tot deze volledig is opgelost
[/box]
[box]Spinazie en aubergine
Ingredienten:
300 gram grove spinazie
1 aubergine
Sesamolie, -zaadjes
Bosuitje
Bereiding:
Spinazie blancheren in gezouten water en direct koelen in ijswater.
Laat dan goed uitleggen op een zeef.
Opwarmen met een klontje boter, een paar druppels sesamolie en sesamzaadjes.
Aubergine in 4 ronde plakken van 2 cm snijden en het sponzige gedeelte
met een ring eruit snijden.
Dan de aubergine kruiden met zout en peper en gaar stomen in een stoompan.
[/box]
[box]Serveren
1 bosje ringuitjes gesneden voor garnering.
[/box]