Gegrilde runderentercote met enoki, shiitake, edamame en sesamsaus

[box]

AMUSE / 4 PERSONEN

Gegrilde runderentercote met enoki, shiitake, edamame en sesamsaus


15 december 2011

[/box]


[box]Entrecote


Ingredienten:

300 gram runder entrecote

¼ bosje enoki paddenstoelen

50 gram shiitake

4 eetlepels edamame

Bereiding:

Enoki paddenstoelen met de kop naar beneden 10 seconden in kokend water met zout onderdompelen en direct daarna in koud water dompelen.

Shiitake in plakjes snijden en in wat boter aanbakken dan kruiden met zout en peper.

Edamame in de schil 3 minuten blancheren en daarna koelen in ijswater, dan de bonen eruit halen.

Entrecote kruiden met zout en peper vervolgens medium bakken of grillen.
Dan 10 minuten onder folie laten rusten en in 4 plakken snijden.

[/box]



[box]Sesamsaus


Ingredienten:

60 gram mirin

40 gram sake

40 gram sojasaus

20 gram suiker

2 eetlepels sesamolie

2 eetlepels sesamzaadjes geroosterd in een droge pan

Bereiding:

Stukje citroengras
1 teentje knoflook in plakjes gesneden
Stukje verse gember

Alle ingrediënten 20 minuten zachtjes laten pruttelen en daarna laten 20 minuten laten trekken van het vuur af.
Zeven en mengen met de sesamolie en geroosterde sesamzaadjes.
[/box]



[/box]

[box]Serveren


Zet met de achterkant van een lepel een veeg appelstroop op het bord.
Maak een sandwich van de brioche door te beleggen met de ganzenlever, paling en tenslotte de appel.
De sandwach op de veegappelstroop serveren.

[/box]