Graved Lax

[box]

VOORGERECHT / VIS / 4 PERSONEN

Graved Lax ( snelle methode) en mosterd-dille dressing


1 september 2011

[/box]


[box]Zalm


Ingredienten:

Verse zalmfilet ongeveer 500 gram

15 gram grof zeezout

15 gram suiker

Gemalen peper

¼ bos dille

Rucola als garnering

Sud & Sol tomaatjes

Bereiding:

Meng de suiker en het zeezout en draai daar nog peper doorheen.
Snijd de dille fijn.
Snijd de zalm in dunne tranches zonder het bruine rugvet mee te snijden.
Leg ze op een plateau en kruid de tranches met het zout/suiker mengsel en de fijngehakte dille.
Laat vervolgens 60 minuten in de koeling marineren.



Verdeel de zalm over 4 borden en garneer met de tomaatjes en plukjes frisee sla.
Vervolgens druppels dressing ertussen druppelen.

[/box]



[box]Mosterd-dille dressing


Ingredienten:

1 dl witte natuurazijn

165 gram bruine basterdsuiker

2 volle eetlepels Dijonmosterd

½ bos dille

Zout en peper

1 eetlepel honing

2 ½ dl zonnebloemolie

Bereiding:

Kook de azijn en basterdsuiker samen op totdat de suiker is opgelost, laat afkoelen.
Draai nu in de keuken machine met de rest van de ingrediënten op en breng op smaak met zout en peper.
Olie druppelsgewijs toevoegen.

[/box]



[box]Serveren


Zalm verspreiden over het bord. Druppels dressing tussen de stukjes zalm. Garneren met takjes rucola en dille.

[/box]