[box]
VOORGERECHT / VIS / 4 PERSONEN
Graved Lax ( snelle methode) en mosterd-dille dressing
|
[/box]
[box]Zalm
Ingredienten:
Verse zalmfilet ongeveer 500 gram
15 gram grof zeezout
15 gram suiker
Gemalen peper
¼ bos dille
Rucola als garnering
Sud & Sol tomaatjes
Bereiding:
Meng de suiker en het zeezout en draai daar nog peper doorheen.
Snijd de dille fijn.
Snijd de zalm in dunne tranches zonder het bruine rugvet mee te snijden.
Leg ze op een plateau en kruid de tranches met het zout/suiker mengsel en de fijngehakte dille.
Laat vervolgens 60 minuten in de koeling marineren.
Verdeel de zalm over 4 borden en garneer met de tomaatjes en plukjes frisee sla.
Vervolgens druppels dressing ertussen druppelen.
[/box]
[box]Mosterd-dille dressing
Ingredienten:
1 dl witte natuurazijn
165 gram bruine basterdsuiker
2 volle eetlepels Dijonmosterd
½ bos dille
Zout en peper
1 eetlepel honing
2 ½ dl zonnebloemolie
Bereiding:
Kook de azijn en basterdsuiker samen op totdat de suiker is opgelost, laat afkoelen.
Draai nu in de keuken machine met de rest van de ingrediënten op en breng op smaak met zout en peper.
Olie druppelsgewijs toevoegen.
[/box]
[box]Serveren
Zalm verspreiden over het bord. Druppels dressing tussen de stukjes zalm. Garneren met takjes rucola en dille.
[/box]