Gepocheerde zeewolf met gekonfijte prei

[box]

TUSSENGERECHT / 12 PERSONEN
Gepocheerde zeewolf met gekonfijte prei
24 maart 2022

[/box]

Ingrediënten:

700 gram zeewolf

*1 liter Gyokuro thee

Bereiding:

Begin met het zetten van de thee, zeef de thee zodat er geen blaadjes meer in zitten.

Breng de vis op smaak met peper en zout. Trek de vis vacuüm met de thee.

*Gyokuro is een groene thee uit Japan


Boksoi

Ingrediënten:

3 stuks boksoi

Bereiding:

Snijd de boksoi in vier stukken en zorg ervoor dat die een recht onder kant heeft zodat die recht op het bord kan staan.


Gekonfijte prei

Ingrediënten

1 prei

10 gram vadouvan

100 ml. olijfolie

Bereiding:

Maak de prei schoon en snijd deze in gelijke ringen. Trek de ringen vacuüm met de olie en de vadouvan.


Bonengerecht met rammanas en bosui

Ingrediënten:

100 gram zwarte bonen, geweekt 

100 gram witte bonen, geweekt

125 gram bonen, Edamame

2 bosuien in ringen gesneden

1/2 rammenas, in brunoise gesneden

2 eetl.  witte miso

2 eetl.  gember geraspt

2 eetl.  Japanse sojasaus

2 eetl. mirin

4 eetl.  zonnebloemolie

1 eetl.  sesamolie

Naar behoefte zout en peper 

Bereiding:
Spoel de zwarte en witte bonen af.

Kook de beide bonen in aparte pannen in ruim water, schuim regelmatig af.

Giet de gekookte bonen af en laat afkoelen.

Kook de  edamame’s  6 minuten. Koel ze dan snel terug op ijswater.

Meng de rammenas en de bosui door het bonenmengsel

Meng voor de dressing de miso, gemberwortel, sojasaus, mirin, en beide oliën.

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een bekken en meng dit goed.

Breng op smaak met zout en peper.


Sakesaus

Ingrediënten:

1,5 deciliter thee of pocheervocht

1,5 deciliter visbouillon

Een flinke scheut sake

1 eetlepel crème fraiche

En een scheutje room

Koelkast koude boter

Bereiding:

Alle ingrediënten behalve de boter met elkaar vermengen en dan voor  1/3 inlaten koken.

Bij het meegeven afmonteren met de koude boter.