[box]
HOOFDGERECHT / 12 PERSONEN
Staartstuk met knolselderij en courgette 24 februari |
[/box]
Knolselderij van de bqq
Ingrediënten :
1 knolselderij
1 klont roomboter
Ingrediënten :
Pak de knolselderij in, in aluminiumfolie en leg in de kolen van de barbecue. Als de knol gaar is haal je de schil er af. Voeg boter toe en draai je hem glad in de blender. Als de knol te droog is kun je een beetje room toevoegen.
Of: Maak de knolselderij schoon, snij hem in grove stukken.
Besprenkel hem ruim met olijfolie en grof zeezout.
Plaats de knolselderij daarna in de oven voor plm 1 uur op 200 graden.
Gegrilde mini courgette
Ingrediënten :
5 mini courgette
2 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 teentje knoflook
scheut olijfolie
Bereiding :
Haal de kruiden van de takjes en hak deze fijn. Doe de kruiden in een kom en voeg een klein beetje olijf olie toe. Vergeet de knoflook niet. Grill de courgette kort op de bbq.
Sjalotten jus
Ingrediënten :
4 sjalotten
1 flinke scheut rode port
2 deciliter jus de veau
Bereiding :
Sniper de sjalotten zo fijn als je kan. Doe ze in een pannetje en zet ze onder met de port. Kook de port helemaal terug en voeg de jus de veau toe. Voeg tot slot klein beetje olijf olie toe
Staartstuk
Ingrediënten :
1 staartstuk
Bereiding :
Marineer het vlees met de kruidenolie die je over hebt van de courgette. Gaar daarna het staart stuk sous- vide en schroei dicht op de barbecue of bak het vlees nog even mooi bruin in een hete pan.
Kern temperatuur is 52 graden medium rare of 55 graden voor medium.