Geschroeide tonijn met een puree van gepofte paprika

[box]

VOORGERECHT / 12 PERSONEN

Tonijn met een puree van gepofte paprika

24 februari

[/box]

Geschroeide tonijn

Ingrediënten:

200 gram saku tonijn
Schroei tonijn met behulp van een crème brulee brander.


Tartaar :

Ingrediënten :

300 gram kalfs/rundvlees
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel tomatenketchup
1 theelepel mosterd
scheut olijf olie
tabasco
aceto balasamico azijn
worcestersaus
paar kleine augurkjes
eetlepel kleine zilver uien
theelepel kappertjes
evt. wat bieslook

Bereiding:

Het is het makkelijkste om alles behalve het vlees met elkaar te vermengen in de keukenmachine.
hak vervolgens het vlees en maak een smeuïge tartaar je de tartaar, deze nog wel op smaak maken met peper en zout.


Puree van gepofte paprika en kikkererwt.

Ingrediënten :

½ bakje raz el hanut hummus
1 pot gepofte paprika

Bereiding :

Laat de paprika goed uitlekken op een zeefje. En draai hier vervolgens een crème van in de keukenmachine


Krokant van tramezinni brood

Ingrediënten :
1 plak tramezinni brood.

bereiding :

Snijd het brood in rechthoekige plakken en bak krokant in de de oven op 160 graden. Ik denk dit ongeveer 10 minuten duurt.


Crème van gedroogde gerookte tonijn (bonito )

Ingrediënten :
1 zakje bonito poeder  
200 gr mayonaise

Bereiding :

Vermeng het poeder met de mayonaise en doe daarna in een spuitzakje.