Gegrilde zwaardvis met tapenade van kastanje champignons en rucola

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Gegrilde zwaardvis met tapenade van kastanje champignons en rucola
 

23 mei


[/box]

Zwaardvis
4 plakken zwaardvis van 100 gram
Zout en peper
Takje tijm fijngehakt
Olijfolie

Meng de tijm met wat olijfolie en bestrijk hiermee de zwaardvisfilets, kruid met zout en peper en grill ze medium gaar.

Tapenade van kastanje champignons
300 gram kastanjechampignons
2 sjalotjes fijngesneden
1 teentje knoflook
1 bosui fijngesneden
20 groene olijven
2 eetlepels kappertjes
Olijfolie extra vergine
Citroen
2 eetlepels pompoenpitten
Zout
Versgemalen peper

Rooster de pompoenpitten in met olijfolie ingevette koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Haal ze uit de pan en houd ze apart.
Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Bak ze samen met de sjalot in ongeveer 10 minuten gaar en voeg de knoflook toe, laat dan even afkoelen.
Alle ingrediënten kort fijn malen met een keukenmachine, maar zorg dat de tapenade niet helemaal fijngemalen wordt.
Maak de tapenade smeuïg met de olijfolie en breng op smaak met citroensap, zout en versgemalen peper

Rucola
100 gram rucola
Olijfolie
Balsamico azijn

Rucola op smaak brengen met olijfolie, balsamicoazijn en zout en peper.