[box]
NAGERECHT / 8 PERSONEN
Brownies met pecan noten en ijs van Dulce de Leche
23 januari
[/box]
Brownies met pecan noten
250 gram pure chocolade
200 gram zachte boter
4 eieren
300 gram suiker
500 ml melk
150 gram zelfrijzend bakmeel
20 gram cacaopoeder
Zout
70 g ongezouten pecannoten fijngehakt
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Smelt de chocolade au bain-marie en roer de boter erdoor.
Klop in een kom de eieren en de suiker schuimig en roer de melk erdoor.
Meng het zelfrijzend bakmeel met cacao en zout.
Roer het bakmeel door het eimengsel en meng door de chocolade.
Meng tenslotte de pecannoten erdoor.
Bekleed een bakvorm met ingevet bakpapier.
Schenk het beslag in de bakvorm en bak de brownie in de oven in circa 30/40 minuten gaar.
Dulce de Leche ijs
1 dl Liter room
¼ liter volle melk
2 dl Dulce de leche
5 eidooiers
100 gr suiker
De room met de melk, en de suiker langzaam aan de kook brengen.
De eidooiers loskloppen in een kom en het melk/room mengsel erbij gieten onder voortdurend roeren.
Klop het geheel tot 84 graden en voeg dan de Dulce de Leche toe.
Terugkoelen tot ongeveer 10 graden en in de ijsmachine tot ijs draaien.
Dulce de Leche maak je door een gesloten blikje Friese Vlag gecondenseerde melk 3 uur onder water te koken.
Let wel op dat het blikje constant onder water blijft de volledige 3 uur.
Dan goed afkoelen en koud spoelen voor het openen.
Crème fraîche met sinaasappelrasp
250 ml Crème fraîche
Sinaasappelrasp
Poedersuiker
Klop 8 eetlepels crème fraîche stijf met sinaasappelrasp en poedersuiker.