IJs van bloemkool en witte chocolade

[box]

NAGERECHT / 8 PERSONEN

IJs van bloemkool en witte chocolade
 

24 oktober


[/box]

Honingbrood

75 gram boter
75 gram honing
Brioche brood
Smelt de boter en honing samen in een saus pan zonder te kleuren.
Bedek hiermee het brioche brood en laat de sneetjes uitlekken.
Bak ze ongeveer 10 minuten op 200 graden om te karameliseren.
Daarna 1 uur drogen op 80 graden.

IJs

175 gram bloemkoolroosjes
375 ml room
500 gram melk
180 gram eidooiers
125 gram suiker
250 gram witte chocolade druppels

Kook de bloemkool 12 minuten in de room zonder deksel haal de bloemkool eruit en reduceer de room tot 250 ml.
Verwarm de melk tot de melk begint te koken.
Suiker en eidooiers licht opkloppen de melk erbij gieten en tot 84 graden kloppen.
dan van het vuur af d witte chocolade en tenslotte de bloemkool-room erdoor roeren.

Vanille-bloemkoolpuree

225 gram bloemkool
375 ml melk
Zaad van 1 vanillestokje
50 ml room
45 gram suiker

Kook de bloemkool in de melken vanille in ongeveer 15 minuten zeer gaar.
De bloemkool uit de melk halen en fijn pureren in de Magimix met de room en suiker.
Dan goed koud laten worden in de ijskast.

Nootmuskaat spons

200 gram eiwit
60 gram eidooiers
180 gram suiker
40 gram bloem
1/2 theelepel nootmuskaat
Plastic bekertjes

Alle ingrediƫnten tot een egaal mengsel blenderen.
Dan met dit mengsel een sifon vullen en met 4 patronen vullen.
40 seconden in de magnetron op de hoogste stand.
Helemaal laten afkoelen en uit de vorm halen en in stukken breken.

Garneer met frambozen, bloemetjes en micro cress.