Varken met kool dim-sum

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Varken met kool dim-sum
 


[/box]

Deeg

220 gram bloem
110 gram tarwe zetmeel
Kokend water

Meng de bloem en tarwezetmeel in een kom meng voorzichtig met een vork wat heet water erdoor totdat het deeg een bal vormt. ( te nat deeg is niet goed)
Kneed kort tot een gladde bal en laat in plasticfolie 1 uur rusten.
Maak van het deeg een lange worst en snijd deze in dikke damstenen van 1 cm, druk deze plat met de palm van je hand en rol deze uit tot ronde deeglapjes.

Vulling

400 gram chinese kool zeer fijn gesneden
½ theelepel zout
300 gram varkensgehakt
3 theelepels fijngehakte gember
75 gram fijngehakte bosui
Witte peper
60 ml kippenbouillon
4 eetlepels sojasaus
3 theelepels Shaoxing wine
1 eetlepel sojaolie
4 theelepels sesamolie
110 gram gedroogde shi-take geweekt en gehakt

Mix de kool met het zout en laat 15 minuten staan.
Na 15 minuten de kool wassen en helmaal droog knijpen.
Nu met de rest van de ingrediënten mengen.

Dipsaus

60 ml lichte sojasaus
6 theelepels of Chinkiang azijn
30 gram suiker
2 theelepels of chiliolie
3 theelepels zeer fijngehakte gember
2 teentjes zeer fijngehakte knoflook