[box]
TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN
Varken met kool dim-sum Deeg 220 gram bloem Meng de bloem en tarwezetmeel in een kom meng voorzichtig met een vork wat heet water erdoor totdat het deeg een bal vormt. ( te nat deeg is niet goed) Vulling 400 gram chinese kool zeer fijn gesneden Mix de kool met het zout en laat 15 minuten staan. Dipsaus 60 ml lichte sojasaus
[/box]
110 gram tarwe zetmeel
Kokend water
Kneed kort tot een gladde bal en laat in plasticfolie 1 uur rusten.
Maak van het deeg een lange worst en snijd deze in dikke damstenen van 1 cm, druk deze plat met de palm van je hand en rol deze uit tot ronde deeglapjes.
½ theelepel zout
300 gram varkensgehakt
3 theelepels fijngehakte gember
75 gram fijngehakte bosui
Witte peper
60 ml kippenbouillon
4 eetlepels sojasaus
3 theelepels Shaoxing wine
1 eetlepel sojaolie
4 theelepels sesamolie
110 gram gedroogde shi-take geweekt en gehakt
Na 15 minuten de kool wassen en helmaal droog knijpen.
Nu met de rest van de ingrediënten mengen.
6 theelepels of Chinkiang azijn
30 gram suiker
2 theelepels of chiliolie
3 theelepels zeer fijngehakte gember
2 teentjes zeer fijngehakte knoflook