[box]
VOORGERECHT / 4 PERSONEN
Brandade van schelvis met gekonfijte tomaatjes
22 augustus
[/box]
6 personen
Brandade
500 gram schelvisfilets
400 gram aardappels in blokjes
1 fijngesneden sjalotje
1 flinke teen knoflook
Olijfolie
Citroen
Zout en peper
Maak de schelvisfilets schoon ( graat en vel) en spoel af onder koud stromend water.
Kook de aardappelen en sjalot 15 minuten in gezouten water.
Pers de knoflook uit boven de aardappelen en doe de visfilets erbij.
Laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Giet het kookvocht af en breng de brandade op smaak met peper.
Besprenkel met olijfolie en plet de vis en aardappelen zachtjes met een vork.
( grof laten dus niet te fijn )
Breng op smaak met nog wat olijfolie, paar druppel citroen en zeezout.
Gekonfijte tomaatjes
36 kleine tomaatjes
Olijfolie
Knoflook
Zout en peper
Rucola
Was de tomaatjes en besprenkel met olijfolie dan de knoflook erover uitpersen en op smaak brengen met zout en peper.
Leg de tomaatjes in een ovenschaal.
In een voorverwarmde oven van 100 graden in 1 tot 1 ½ uur konfijten.
Serveer de brandade in een ring en dresseer de tomaatjes en rucola er om heen .