[box]
VOORGERECHT / 4 PERSONEN
Gemarineerde en gebakken coquilles met truffelcake en kruidenmayonaise
28 Februari 2013
[/box]
[box]Coquilles
Ingredienten:
12 coquilles
Bereiding:
Snijd 8 coquilles horizontaal in plakjes, leg ze op een bord en marineer met olijfolie
(zacht, extra vergine), limoenrasp en Maldon zout en peper.
De overige coquilles vlak voor het serveren kruiden en bakken.
[/box]
[box]Truffelcake
Ingredienten:
140 gram eieren
100 gram suiker
75 gram room
140 gram bloem
2.5 gram bakpoeder
50 gram gesmolten boter
30 gram truffel
5 gram zout
1 theelepel truffelolie
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de truffelcake.
Verdeel op een bakplaat met bakmatje en bak in ongeveer 25 minuten af in een voorverwarmde over op 180°C.
Laaf afkoelen en steek er ronde vormpjes uit.
[/box]
[box]Sjalotten
Ingredienten:
2 sjalotten in ringen
2 eetlepels suiker
1 scheut witte wijn azijn
Olijfolie
Bereiding:
Fruit de sjalotten met een eetlepel olijfolie aan.
Bestrooi de met suiker en blus af met de azijn, laat indampen en afkoelen.
[/box]
[box]Kruidenmayonaise
Ingredienten:
150 gram mayonaise
Platte peterselie
Kervel
Scheutje azijn
Scheutje water
Peper en zout
Bereiding:
Alle ingrediënten samen glad pureren en de mayonaise overgieten in een spuitflesje.
[/box]
[box]Gepekelde groenten
Ingredienten:
Bospeen
Gele wortel
Rettich
Radijs
Bereiding:
Snijd van de groenten dunne plakjes in verschillende vormen en marineer ze 1 uur in de pekel.
[/box]
[box]Pekel
(niet verdubbelen bij 8 personen)
Ingredienten:
20 gram zout
35 gram suiker
260 ml witte wijn
550 ml azijn
6 peperkorrels
6 korianderzaad
Bereiding:
Breng voor de pekel alle ingrediënten samen met de aromaten aan de kook en laat afgedekt afkoelen.
[/box]
[box]Radijs
Ingredienten:
8 radijsjes
Kippen bouillon
Bereiding:
Kook de radijsjes beetgaar in de kippen bouillon en laat ze afkoelen.
[/box]
[box]Serveren
Zie foto
Eet smakelijk!!
[/box]