Gemarineerde en gebakken coquilles met truffelcake en kruidenmayonaise

[box]

VOORGERECHT / 4 PERSONEN

Gemarineerde en gebakken coquilles met truffelcake en kruidenmayonaise

 

28 Februari 2013

[/box]


[box]Coquilles


Ingredienten:

12 coquilles

Bereiding:
Snijd 8 coquilles horizontaal in plakjes, leg ze op een bord en marineer met olijfolie
(zacht, extra vergine), limoenrasp en Maldon zout en peper.
De overige coquilles vlak voor het serveren kruiden en bakken.

[/box]

[box]Truffelcake


Ingredienten:

140 gram eieren

100 gram suiker

75 gram room

140 gram bloem

2.5 gram bakpoeder

50 gram gesmolten boter

30 gram truffel

5 gram zout

1 theelepel truffelolie

Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de truffelcake.
Verdeel op een bakplaat met bakmatje en bak in ongeveer 25 minuten af in een voorverwarmde over op 180°C.
Laaf afkoelen en steek er ronde vormpjes uit.
[/box]

[box]Sjalotten


Ingredienten:

2 sjalotten in ringen

2 eetlepels suiker

1 scheut witte wijn azijn

Olijfolie

Bereiding:
Fruit de sjalotten met een eetlepel olijfolie aan.
Bestrooi de met suiker en blus af met de azijn, laat indampen en afkoelen.
[/box]

[box]Kruidenmayonaise


Ingredienten:

150 gram mayonaise

Platte peterselie

Kervel

Scheutje azijn

Scheutje water

Peper en zout

Bereiding:
Alle ingrediënten samen glad pureren en de mayonaise overgieten in een spuitflesje.
[/box]

[box]Gepekelde groenten


Ingredienten:

Bospeen

Gele wortel

Rettich

Radijs

Bereiding:
Snijd van de groenten dunne plakjes in verschillende vormen en marineer ze 1 uur in de pekel.
[/box]

[box]Pekel
(niet verdubbelen bij 8 personen)


Ingredienten:

20 gram zout

35 gram suiker

260 ml witte wijn

550 ml azijn

6 peperkorrels

6 korianderzaad

Bereiding:
Breng voor de pekel alle ingrediënten samen met de aromaten aan de kook en laat afgedekt afkoelen.
[/box]

[box]Radijs


Ingredienten:

8 radijsjes

Kippen bouillon

Bereiding:

Kook de radijsjes beetgaar in de kippen bouillon en laat ze afkoelen.
[/box]

[box]Serveren
Zie foto

Eet smakelijk!!
[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:


[/box]