Poire Belle Helene 2012

[box]

NAGERECHT / 4 PERSONEN

Poire Belle Helene 2012


23 November 2012

[/box]


[box]Peren



Ingredienten:

4 conference peren

1 eetlepel boter

2 eetlepels suiker



Bereiding:

Snijd de peren in kleine blokjes en zet de helft apart en besprenkel met wat perenlikeur.
De ander helft in de verwarmede boter op een matig vuur bakken en karameliseren met de suiker.
Meng dan door de andere perenblokjes.
Zet een ring op het gebakken bladerdeegplakje en druk door zodat je een bodem in de ring hebt.
Doe hetzelfde met de ander bladerdeeg plakken.
Verdeel nud perenblokjes over het bladerdeeg en verwarm voor het serveren.

[/box]

[box]Bladerdeeg




Ingredienten:

4 plakken bladerdeeg




Bereiding:

Prik de plakken in met een vork en bak ze op een siliconenmatje krokant in een oven van 190 graden in ongeveer 12 minuten.

[/box]

[box]Peer in kaneelthee



Ingredienten:

2 zakjes kaneelthee

1 dl kaneelsiroop

2 conference peren


Maak van 2 dl water met 2 zakjes kaneel thee een kaneelthee.
Vermeng de ze met 1 dl kaneelsiroop .
Schil de peren en snijd per persoon 3 blokjes van ongeveer 1 ½ cm.
Pocheer hierin de perenblokjes tot ze gaar zijn en laat ze af koelen in het vocht,
[/box]
[box]Chocolade



Ingredienten:

150 gram chocolade



Bereiding:

Smelt 100 gram van de chocolade onder voortdurend roeren au-bain-marie tot ongeveer 50 graden, voeg dan de rest toe en blijf roeren tot de chocolade weer is gesmolten.
Laat enigszins afkoelen en rol hiervan een dunne plak tussen 2 vellen bakpapier en laat opstijven in de koelkast.
Steek hier 4 ringen uit die 2cm groter zijn dan het perentaartje.

[/box]
[box]Specerijenijs



Ingredienten:

1 ½ dl melk

1 dl room

3 dooiers

75 gram suiker

Specerijen:

½ steranijs, ½ vanille peul. 1 kaneelstokje, 1 theelepel speculaaskruiden




Bereiding:

Verwarm de room, melk en suiker met de specerijen en laat
20 minuten trekken van het vuur af.
Zeef de kruiden specerijen eruit.
Verwarm de melk/room weer tot kookpunt en klop door de losgeslagen dooiers.
Terug op het vuur tot 84 graden kloppen en direct terugkoelen op ijswater.
Dan in de ijsmachine tot ijs draaien.

[/box]
[box]Serveren


Leg drie peerblokjes op het bord. Dan de warme ring met perentaartje op het bord. Verwijder de ring. Leg een bolletje ijs op het bord en plaats de chocolade ring op het taartje. Doet dit na het uitserveren voor een schitterend smelt effect op het bord.
Eet smakelijk!!
[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:



[/box]