Citrusfruit met mokka ijs en pecannotencrunch

[box]

HOOFDGERECHT / 4 PERSONEN

Citrusfruit met mokka ijs en pecannotencrunch


24 Februari 2011

[/box]


[box]Citrusfruit


Ingredienten:

4 uitgesneden rode grapefruits

4 uitgesneden sinaasappels


Bereiding:

Verwijder de schil en het wit van de vrucht en snijd in maantjes.
[/box]

[box]Mokka ijs


Ingredienten:

Oploskoffie
2 eetlepels koffielikeur

1 ½ dl melk

1 ½ dl slagroom

100 gram suiker

3 dooiers

Bereiding:

Breng de melk, room en suiker aan de kook.
Klop de dooiers los in een kom
en klop hier scheut voor scheut de melk/room doorheen.
Doe het mengsel terug in de pan en klop de massa goed op tot ongeveer 83 graden.
Laat de massa iets afkoelen
dan de oploskoffie toevoegen tot je een lekkere mokkasmaak krijgt
en tenslotte de likeur toevoegen.
Dan snel terugkoelen op ijswater en ijs draaien in de ijsmachine.

[/box]

[box]Pecannoten


Ingredienten:

60 gram poedersuiker

60 gram pecannoten

Snufje Maldonzout

Klontje boter


Bereiding:

Poedersuiker smelten en als de suiker gaat kleuren de noten en zout toevoegen.
Goed blijven roeren en carameliseren,
dan van het vuur de boter erdoor roeren en het mengesel storten op bakpapier.

Pas op ZEER HEET !!!

Als het is afgekoeld in de keukenmachine verkruimelen.[/box]

[box]Serveren


[/box]
Maak een ring van het citrusfruit (partjes kleur om en om een kant opdraaien)
Bolletje ijs
En crunch erover strooien.